Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik, der kan være med til at forbedre hjemmesiden. Læs mere om cookies på fsb.dk

Velkommen til Blågården

Velkommen til Blågården

Kollektiv råderet - køkken og/eller bad

30. maj 2018

Det er igen muligt at få nyt køkken og/eller bad via den kollektive råderet.

 

På afdelingsmødet den 10. april 2018 blev det besluttet, at beboerne fortsat skal have mulighed for at forbedre deres køkkener og/eller bad under den kollektive råderet. Dette en nu godkendt af Københavns Kommune.

 

Kollektiv råderet betyder, at boligafdelingen optager et samlet lån til forbedring af køkkener og badeværelser. De beboere, der vælger at bruge den kollektive råderet, betaler for forbedringen over den månedlige husleje i 20 år.

 

Køkken:

Beløb der kan moderniseres for køkkener

Der kan forbedres for i alt 70.000 kr. i hvert lejemål. Beløbet er inklusiv låne- og administrative omkostninger på ca. 7.600 kr. Du kan derfor højst bruge 62.400 kr. på selve forbedringen.

 

Hvis du ønsker et nyt køkken under kollektiv råderet er det Vordingborg Køkkenet i Glostrup, som skal levere køkkenet. Du skal derfor starte med at kontakte:

 

Vordingborg Køkkenet A/S - Hermods Allé 6 - 2600 Glostrup

Kontaktperson: Bo Hyrup Olsen – tlf. 40 76 89 92

Bo Hyrup Olsen hjælper dig med at finde netop det køkken, du ønsker. Efter aftale med dig udarbejder Vordingborg Køkkenet et tilbud med pris, tegninger og beskrivelse.

 

Badeværelse

Beløb der kan moderniseres for badeværelser

Der kan forbedres for i alt 90.000 kr. i hvert lejemål. Beløbet er inklusiv låne- og administrative omkostninger på ca. 8.200 kr. Du kan derfor højst bruge 81.800 kr. på selve forbedringen.

 

 

Hvis du ønsker et nyt badeværelse under kollektiv råderet kan du selv bestemme, hvem der skal udføre forbedringen, men vi kan anbefale, at du kontakter ejendomskontoret, som kan henvise til de håndværkere Blågården oftest benytter i den daglige drift.  Oversigt over disse kan rekvireres på ejendomskontoret.

 

Arbejdet skal udføres i henhold til ”Lovkrav og retningslinjer” for forbedring af badeværelser i Blågården.  Retningslinjerne rekvireres på ejendomskontoret.

 

Beregning af huslejestigning

Ejendomskontoret skal syne dit nuværende køkken eller bad. Der skal vurderes, om der er noget i dit køkken eller bad, som skal udbedres og betales af afdelingen. Er der det, bliver værdien af det, trukket fra det beløb, du skal afdrage over huslejen.

 

fsb beregner den månedlige huslejestigning på baggrund af leverandørernes tilbud og driftslederens syn. Når du skriftligt har godkendt denne stigning, kan arbejdet gå i gang. fsb´s byggeafdeling står for selve bestillingen af køkken eller badeværelse, men det er dig, der aftaler tidsplan med Vordingborg Køkkenet eller leverandøren af badeværelse.

 

Afslutning af arbejdet

Når dit køkken/badeværelse er færdigt, meddeler Vordingborg Køkkenet / leverandør af badeværelse det til driftslederen og fsb´s byggeafdeling. Arbejdet vil herefter blive synet af fsb. Der udarbejdes en synsrapport, der indeholder oplysninger om eventuelle mangler, afslutningsdato mm.

 

Når eventuelle mangler er udbedret, bliver sagens dokumenter journaliseret på lejemålsnummer, og sagen er herefter afsluttet. Huslejestigningen varsles når arbejdet er synet og godkendt af fsb. Hvis du flytter fra boligen, inden lånet er betalt ud, skal den nye lejer af din bolig overtage lånet.

 

Garantier

Er der yderligere spørgsmål kan du rette henvendelse til undertegnede.

 

Med venlig hilsen

 

Lis Hougaard Hansen

teknisk assistent -

direkte tlf.  33 76 83 64 lhh@fsb.dk